torsdag 8 januari 2009

Israel, dag fyra - Promenad på kibbutzen


Den här dagen var slappdagen. Den här dagen var det klart och mest soligt, men blåsigt.

Dagens aktiviteter var koncentrerade till kibbutzen. Till att börja med skulle vi plocka frukt och nötter från träden i trädgården. Det var mysigt.

Mammas bild. Kamerorna var på plats för att dokumentera skörden.

Valnötsträd, ungefär. På kvällen rostade Birre dem i ugnen, supergott!

Rosa visar upp en nöt.

Vi fick med oss några avocados hem (som ännu inte har mjuknat). De är mycket större än de man köper i Sverige. Till och med de vi köpte i Israel var större än de här. Det är vad som händer när man plockar tidigt och transporterar över halva jordklotet. Enligt uppgift hade Birre vaktat apelsinerna från aspirerande plockare. "Min syster ska ha dem!" Ungefär.

Birre och Daniel.

Kibbutzen. Vi väntade på att komma iväg på den planerade promenaden.

Le petit maison. Superfint hus. Det snyggaste i hela kibbutzen, lovar.

Vi väntar, fr v och medsols: pappa, Mirre, Daniel och jag.

Mamma solade på baksidan och hade fått sällskap av en jättegullig hund. Den såg lite ledsam ut med slokande öron (men de måste ju vara så tunga...) och röda ögonhålor. Stackars liten.


Alla skyltar är på hebreiska, arabiska och engelska. Mångkulturellt och bra. Om man bortser från hela konflikten som aldrig tycks sluta (har aldrig tyckt så illa om den som nu). Tack och lov för engelskan, annars skulle vi aldrig förstått någonting.

Mamma och Rosa i början av promenaden.

Vi svängde in på den lilla minibutiken på kibbutzen för att köpa frimärken. Mamma och Birre.

Som la grande finale tog Birre med oss ut till begravningsplatsen utanför kibbutzen. Det var världens häftigaste utsikt med sluttande berg ner mot sjön. "Kan man beställa gravplats med periskop?" undrade Birre. Lite roligt.



Jag såg till att det gicks hem lite tidigare än beräknat då jag kände mig hängig och jobbig i blåsten (som kanske inte syns i sin helhet på bilderna...). Resten av dagen vilade vi och var sociala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar