söndag 8 november 2009

tentamen 091107

Usch, säger jag bara. Det var inte kul.

För det första tog de upp en massa namn och personer som inte täcks av instuderingsfrågorna. Hela grejen med instuderingsfrågor är väl att om man pluggar på dem ska man vara förberedd för vad som kommer på tentan? Och om man har 92 instuderingsfrågor, borde man inte ha tillräckligt material till tentafrågor utan att behöva göra avstickare ut i periferin? Dessutom kände jag ju inte ens igen namnen. Det var inte personer vi pratat om som inte funnits med bland instuderingsfrågorna, utan några helt nya snubbar.

För det andra lugnade vår lärare oss angående noggrannheten runt årtal och dylikt. Ingen av oss var ett dugg redo på det fokus det fick bland frågorna. Det var "när dog han?" och "när levde de här?" och "när började den här rörelsen?".

För det tredje har jag ingen aning om var gränsen för godkänt går. Alltså kändes det inte som man ville fira utan snarare deppa när det var över eftersom hela tentan var så annorlunda från det vi blivit ombedda att plugga in. När får vi svaren och när är omtentan?

Nu lyssnar jag på musik och skriksjunger. Placebo blir bra. Oh, the frustration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar