onsdag 3 oktober 2012

favoritpolitiker.

Det är skönt att det då och då på DN:s ledarsida skrivs en del vettiga saker. Inte för att de alltid annars skriver strunt, utan för att jag alltför ofta hittar texter jag inte alls sympatiserar med. 

Flera ministrar skruvade på sig och ville hellre tala teknikaliteter och byråkrati än ta ställning till moralen i att exportera krigsmateriel och vapenexpertis till en hårdför diktatur. Utrikesminister Carl Bildt hade dock inga sådana problem. Han förklarade sin inställning för Dagens Industri, apropå exporten av pansarvärnsrobotar, med den retoriska frågan: "Hade läget för mänskliga rättigheter varit bättre för att de köpte franska i stället?"

Han är för skön Carl Bildt. En kursare från förra terminen och jag kom en gång fram till att Carl Bildt är det närmsta en Lex Luthor vi har i Sverige. Han är en ordkonstnär av rang, men det ger verkligen inte hans politiska karriär existensberättigande. Sen när leder misstankar om folkmord, -fördrivning etc inte till avgång i det här landet? (se även: toblerone-gate.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar