måndag 30 september 2013

internet < 3

Webbserier, eller webbisodes som Richard hånar det, är verkligen ett intressant format! Jag gillar det bara mer och mer, ju fler jag snubblar över. Senast är det Squaresville. Den är jättegullig, väldigt vuxen approach på tonåringar. Eller, är jag för nära i ålder för att avgöra det? Avsnitten är ganska olika långa, det längsta strax över fem minuter, och de flesta centrerar runt ett (och ibland en kort plot-utveckling) ämne. Som det första nedan, som helt fokuserar på fantasier om olika bok- och filmroller. Mary-Kate Wiles känns nästan som obligatory black guy för mig just nu eftersom hon figurerat i samtliga serier jag blivit hooked på, AV EN SLUMP! Hon måste finnas i alla webbserier för att den ska godkännas, vara legitim och okej, eller? And speaking of, det är väldigt vitt och medelklassigt här. Igen. Jag kan relatera till det, men så hör jag förvånansvärt nog till just den samhällsgruppen. Care to mix it up a bit Hollywood?
Om någon fin person som läser det här just nu har tips på bra webbisodes blir jag superglad om du lämnar ett tips i kommentarerna!

torsdag 19 september 2013

jag har bara gjort en sak den här veckan.

Vad är egentligen universitetsstudier värt när det finns Buffy i världen? De senaste fyra dygnen har jag suttit uppe till närmare tre-fyra på natten och läst fanfiction. Jag borde kanske aldrig kikat in i just det oändliga rummet av internet. Vissa av skribenterna lyckas fånga tonen av serien så bra att det nästan går att inbilla sig att det är kanon, helt i linje med handlingarna i serien. Alltså har jag läst igenom en många hundra sidor lång berättelse de senaste dagarna istället för Machiavellis Fursten och Thomas Mores Utopia. Då får en gå upp snortidigt dagen för seminariet och skumma skiten ur texterna. Nu är jag åtminstone inte distraherad av ASBRA text längre. (!!)

Fanfiction + Steven Wilsons musik = ett litet nirvana som känns helt okej att aldrig lämna.

torsdag 12 september 2013

tumblrigt.

En av dagarna insåg jag att tumblr-bloggar utgör säkert en tredjedel av alla flöden jag prenumererar på. Jag kan lika gärna skapa ett eget konto, en egen (till) blogg som alla andra coola kids. Med den första titeln som kom upp i huvudet har jag nu någonstans att enkelt lägga upp alla stycken jag fastnar vid i läsningen och fotar, och reblogga allt fantastiskt som gömmer sig på tumblr. Så blir det.

fredag 6 september 2013

get your lines under control, man.

Sexistisk video. (Varning för skämskudde/våldsimpulser/illamående/depressionsutbrott.) Sexistisk video med en poäng.

Att vända på rollerna (som om det någonsin skulle gå helt klockrent) för att visa originalets absurditet och samtidigt förklara att beteendet är misogynt och dåligt kanske inte är den bästa battle plan jag någonsin sett. Gör som jag säger men inte som jag gör-retorik. Dock föredrar jag det framför att låta Blurred Lines dansa ostört i etern. Är inte kritik av kritik också ett väldigt bra sätt att utveckla rörelsen och hur motståndet ska formuleras?

onsdag 4 september 2013

veckan är ett rabalder:

1. Läsa cirkus 500 sidor av herr Aristoteles och herr Platon innan måndag. 
2. Underhålla ankommande släktingar från Israel.
3. Nämnde jag att de anländer samtidigt som Obama och att detta kommer gå helt smärtfritt? Eller inte.


måndag 2 september 2013

recept för bra födelsedagshelg:

1. Festa med bra kompisar, mycket sötsaker och lek med gnuggis-tatueringar. Fördel om minst en snubbe har kjol. Om det också råkar vara din man är det full pott!
2. På själva födelsedagsdagen, åk till Cosmonova och se en film om isbjörnarna i Arktis.
3. Ta med (bästis och mamma!) de som inte tycker att du är konstig som vill se en film om isbjörnar på din födelsedag. Njut av att det tydligen är Paul McCartney som bidragit med musik till filmen.
4. Låt syster ansluta sällskapet och avrunda med asiatisk mat. Om nom nom!