lördag 27 februari 2010

2010-02-27


Idag gjorde jag det. Jag läste äntligen ut den 520 sidor tunga och nästan två hundra år gamla (om man bortser från nytryck) klumpen jag burit runt sedan mitten av November. Ivanhoe av Sir Walter Scott. Det känns väldigt fint att uppfylla ett mål, om än ett litet sådant. Jag känner mig som ett barn på julafton nu när jag står framför bokhyllan för att välja ut nästa bok. Antagligen blir det något lättsamt för att kontrastera till det allvarsamma 1100-talet.

Lyssnar på Kents senaste platta om och om igen på spotify för att överhuvud taget ha en aning om vad de spelar imorn kväll. Hela situationen kändes extra absurd när jag hämtade ut biljetten i eftermiddags. Bokade igår, hämtade idag, spelning imorn. Vad har jag gett mig in på? Allt väntande kommer bli supertråkigt ensam och det kommer kännas konstigt att inte kunna dela upplevelsen med någon. Ändå. När de väl börjar spela är det bara det som räknas.
Holy crap! Nu ska jag plötsligt gå på Kent på söndag. Ensam! Vem skulle kunna tro att det fanns EN biljett kvar två dagar innan konsert? Tur att jag är galen och kan tänka mig att gå själv, men ändå... jag måste smälta detta. Åh, vad jag blev på gott humör :)

fredag 26 februari 2010

2010-02-26

Jag börjar bli äckligt van vid att lyssna på musik genom laptophögtalare. Det är dock rätt irriterande att inte kunna gå över en viss ljudvolym, då det till och med i min desperata situation låter allt för jävligt. Hur som helst har jag provat på jobb numero två idag och det gick väldigt bra. Hur det nu kan gå dåligt att flytta böcker från en hylla till en annan och bygga nya hyllplan. Det blir alltmer tydligt att jag riktat in mig på barn- och biblioteksbranschen. Jag kan dock utan tvekan säga vilken jag föredrar: det där jag inte blir dregglad på (hur söt ungen än är) och kan föra ett vettigt samtal. Det var skön omväxling.

Ikväll har jag varit hur sugen som helst på att redigera bilder, men eftersom allt som kära Daniel installerade när datorn var splitterny (ca 2h) får jag nu installera om eftersom jag var tvungen att installera om Windows när den var lite mindre splitterny (1vecka, 1dag). Irriterande är det. Superirriterande. Men datorn har inte startat om sig sen jag gjorde det och hoppet växer sig för varje dag att jag inte ska behöva gräva mer i skiten. Ja, alltså, istället för att pilla med bilder blir det film och popcorn. Smaskens!

Kelso är ute och firar att det är plusgrader. Han har inte varit ute så länge som ikväll (över två minuter) på flera månader. Jag hann dock mysa och egofotas lite med honom först. Halleluja!

onsdag 24 februari 2010

2010-02-24

Efter en kväll med ett bad med levande ljus och bra musik, några bitar melon, gott te och framför allt en dator som inte kraschat en enda gång (sedan jag installerade om Windows måndags) känns det rätt bra i magen. Det gäller bara att jag fortsätter att andas imorgon också så kanske jag kan ta mig igenom hela jobbveckan utan att börja likna en stålbjälke, vilket i allra högsta grad var fallet förra veckan.

måndag 22 februari 2010

ny frisyr


Efter att ha suttit och ugglat med telefonluren och en supportsnubbe uppe i Hälsingland några timmar åkte jag in till stan för att uppdatera det där långa, irriterande och ständigt elektriska håret. Resultatet blev inte alltför tokigt. Sen gick jag runt hörnet och köpte två böcker för en tia. En Gardell och en historialektion light. Mums!

lördag 20 februari 2010

snöig lördag

Efter att ha suckat över en ojämnt fungerande (?) dator följde jag med pappa ut för att försöka göra uppfarten bruklig. När vi var färdiga med skottandet uppstod spontan snölek och pulkaåkning med grannbarnen vilket var väldigt roligt. Jag fick till och med låna en snowracer och åka för första gången på jättelänge. Det var ett uppfriskande inslag som jag verkligen behövde. Sist men inte minst lyckades jag med att slänga ner pappa i snön (scout-generna som pockade) som tillsammans med varm choklad gjorde mig väldans glad. Tjoho!






2010-02-19

Jag ska nog gå i ide inför snöstormen. Känner mig inte pigg på att skotta upp hela uppfarten och spjärna emot kyla och isvindar. Hade dock en bra första ledig dag idag. Jag hann både med att pyssla, träffa Emmy och fika (spontanshoppa fina kläder och ny datormus!!) och titta på gamla videofilmer med mappa. Nu är det godnatt. Vinteride.

fredag 19 februari 2010

tågresan till åre

Jag måste ju redovisa Åre-bilderna, hur få de än är. Det blev åtminstone en väldokumenterad resa till resmålet. Sju timmar på tåg bör inte underskattas. Det var en skrattfest åtminstone med mina reskamrater!

Vi startade i gryningen och fick en jättefin soluppgång över upplandsslätten. Vädret var underbart, vilket enligt mig bidrog till stämningen. Solen sken hela tiden och trädtopparna gnistrade.


(Jag och Ivanhoe. Har i skrivande stund bara lite över hundra sidor kvar, woho!!)

Garbo orkade inte hålla upp sitt långfinger utan ritade ett istället.




Vi hade snörätartävling och Elin och Schottis twistade till det lite över mittgången. Det blev vissa störningar när konduktören kom, men tack och lov för vår del var även hen på väldigt gott humör.

Jag kom sist eftersom jag inte kunde låta bli att skratta åt de andra och mina ätarmuskler inte riktigt ville samarbeta då.




En väldans fin resa!!

torsdag 18 februari 2010

morgontrött doesn't begin to cover it.

Det känns som om jag är inne i en seg gummiboll och inte kan komma ut. Kroppen värker och darrar som om jag sprungit en mil. Huvudet jämrar sig. Jag känner mig som en våt fläck. Varför jag hatar att vakna? Därför att även fast jag kämpar som en vilde för att få nästan åtta timmars sömn är det såhär jag känner när jag vaknar och inser att jag i detta tillstånd ska ha ansvar för ett litet barn. Härligt? Jag vill dra täcket över huvudet och inte stiga upp igen förrän tidigast i maj.

tisdag 16 februari 2010

2010-02-16

En lång dag på jobbet. Lite ljus på huden och piggare än förra veckan. Fick sluta tidigare. Jippie.

De flesta problem som uppstod med datorn under gårdagen hade självläkt under natten. Jag kommer aldrig bli klok på teknik.

Fettisdagen. En semla med familjen.

Och nu hoppas jag verkligen att jag kanske kan få till och med sju timmars sömn. Snälla?

måndag 15 februari 2010

grr.

Nu har datorn "äntligen" börjat krångla (det var nästan läskigt enkelt fram tills nu). Den ena hårddisken tillåter mig inte att radera något och jag kan inte få den att sluta gå i vänteläge efter att jag lämnat den. Det och lite övrigt smuts som sticker mig ögat, metaforiskt talat. Musikterapi med Tillbaka till Samtiden - Kent på så hög volym att det kanske är lika bra att högtalarna är trasiga och jag får sitta med hörlurar, annars hade familjen kommit upp med facklor och högafflar för att driva ut mig ur huset.

2010-02-15

Ny dator är underbart! Jag är helt förbluffad över hur snabbt allt går, hur smärtfritt det är att redigera bilder och hur på något konstigt sätt allt är mycket bättre. Det är så trevligt! Med ny dator kommer också första webcamen sen jag var ungefär 14 och eftersom mamma och jag nu har i princip identiska datorer hittade hon den också. Helt plötsligt hörs dånande skratt från nedervåningen som aldrig verkar ta slut. Då har hon hittat skrattspegelfunktionen (datorn kanske kallar det något annat, men jag döper nu högtidligen om den). Snart samlades alla, och till och med morfar fick vara med. Jag hade tårar ner på hakan! Härliga söndagkväll!




söndag 14 februari 2010

new computer sunday

Jag sitter och kopierar över ovärderliga filer från den gamla datorn (som jag nu kommer ihåg har döpts till Sokrates en gång i tiden) till extern hårddisk innan den nya (självklart Platon, Sokrates efterföljare) skall tas i besittning. Daniel sitter med den nya burken och avinstallerar onödig skit som följde med den och installerar ny, bra skit. Det ska bli så skönt med en ny, ren burk men lite läskigt med ett nytt OS. Det har nog aldrig hänt mig förut. Spännande.

Denna söndag har i övrigt innehållit en fortsatt förkylning (klockar en vecka idag), en morfar och snart även lite fisksoppa. Mums.

onsdag 10 februari 2010

2010-02-10

Jag råkade tokshoppa efter jobbet idag, men bara grejer jag är så otroligt nöjd med. Böcker, tyg till rosetter, en cool hatt och klänning second hand. Återvinning är skiten, och särskilt snygg sådan.

Har i övrigt lyckats bli sjuk igen. Jag har killar i halsen, som Elin skulle uttryckt sig, och de lämnar mig aldrig ifred. Det har inte varit det minsta kul att jobba halvsjuk utan när jag gick idag kände jag hundra ton lättnad över fem dagar ledigt framför mig. Imorn ska jag dock norrut och hjälpa till att se efter busiga sysslingar, men det är först efter en rejäl sovmorgon...

tisdag 9 februari 2010

gamla skolan inte så dum ändå...



Det är underbart att skolan (eleverna) reagerar. Och lite lustigt i sammanhang att återse rektor och gamla lärare.

tisdag 2 februari 2010

böcker för tillfället

Jag lyssnar på En Geishas Memoarer och finner den väldigt intressant. Ska leta reda på filmen så fort jag läst klart eftersom det är lätt frustrerande att få allt vackert beskrivet för sig utan att kunna se det. I det här fallet vill jag ha det visuellt. I riktigt bokformat drar jag fortfarande med mig Ivanhoe vart jag än går, och den är så otroligt fascinerande. Den är så intressant med bakgrundsfakta och väldigt djup insikt och lärdom om den tiden. Jag älskar medeltidsskildringar! Särskilt intressant blir det då med en skildring utifrån ett annat århundrade än det vi befinner oss i just nu (och då menar jag inte 1900-tal). Språket är underbart, men jag kan inte tänka mig att jag skulle prata så om jag levde då. Jag skulle inte hinna med alla artigheter och formuleringar för att få fram mitt meddelande. Jag saknar tålamod.

PS. Bakade en dubbel sats kolakakor ikväll och började titta på Lois and Clark. Superman, woho!