onsdag 29 april 2009

stesolid


Puh. Jag har precis vaknat. Tandläkartid 07:10 var inte en så dum idé i alla fall. Och lugnande en ännu bättre. När jag vaknade var den första tanken som slog mig att inom 40 minuter skulle jag sitta i den där jäkla stolen. Tack och lov dröjde det inte länge innan jag skulle ta mina pills och när vi väl var framme fick mamma leda mig från bilen. Ja, jag hade beställt skjuts både dit och hem eftersom jag uppenbarligen blir så påverkad att jag inte kan gå rakt.

Själva borrningen gick jättebra. Min tandläkare och tandsköterska är de bästa i hela världen! De tar pauser ofta och låter mig andas och ger mig fina tabletter som gör det möjligt för mig att slappna av och till och med fnittra lite emellanåt. Om man bortser från vibrationer i tänderna (kraniet!) var det enda som faktiskt kändes när de blåste/spolade av tanden innan de fyllde den med nytt jocks. Varför tar man egentligen bedövning när man har så här små hål? Det går ju utmärkt utan!

Jag var superlycklig när jag fnittrande stapplade ut på gatan igen. Mamma påpekade att jag var full. Spännande. Väl hemma vinglade jag omkring och gav mat till katten och försökte klä av mig strumpor och annat utan att ramla omkull. Ställde ett alarm och efter lite problematik med en jamande Kelso (om än söt) vaknade jag nu. Känner mig slö men annars toppen. Ska fixa världens brakbrunch och fira att jag är bäst (ungefär).

tisdag 28 april 2009

i'm in love

Vad som händer med mig i klädväg just nu har jag ingen aning om, men jag har aldrig blivit så frekvent förälskad i klädesplagg förut. Igår rusade jag fram och tillbaka över hela stan för att hitta ett exemplar av den här underbara klänningen sen jag skymtat den bara i förbigående. Hur går det till? Och jag som inte har råd med något alls borde verkligen sluta ens gå in i butiker. Suck. Men den är ju så fin...

28april09

Imorgon hoppar jag tidigt upp i tandläkarstolen för att borra lite grann i en visdomstand. En dålig start på dagen? Kanske. Antagligen blir det en väldigt bra start på dagen eftersom när den är slut kan jag känna mig otroligt lättad. Och drogad. Allt ligger i pre- och posttandläkar-perspektiv i mitt huvud. Jag vill kolla upp lite pointers inför Valborg, men det känns omöjligt innan tanden är lagad och det molnet bortblåst. Det är en Berlinmur som måste rivas innan jag kan se över på andra sidan. Tack och lov är jag ändå inte livrädd nu, som jag faktiskt var innan jag skulle dit på undersökning. Det är bara en molande medvetenhet i magen.

I väntan har jag den senaste veckan haft det rätt bra. Jag har...

...köpt en majblomma. Första gången på länge som de är riktigt snygga och den passar riktigt fint där på min jeansjacka, även fast jag redan stuckit mig på den många gånger.

... solat och ätit pizza med bl a den här filuren i Vasaparken, Vitabergsparken och Tanto.

... åkt tunnelbana med älsklings-Daniel.

... lyssnat och dansat på pappas konsert.

... hyllat våren!

söndag 26 april 2009

eriatarka, bra.

Den senaste tiden har jag lyssnat lite på The Mars Volta, och mer precist albumet De-Loused in the Comatorium. Jag fullkomligt älskar hur partier av musiken verkligen angrips. Attacken, när allt är stillsamt och musikerna går igång och fullkomligt exploderar ger en kontrast som inte liknar något annat. Det är intensivt och det känns som om de springer i nerförsbacke och snart kommer upp i så hög fart att de inte kan stå på benen utan faller pladask, förutom att de håller sig upprätta hela vägen. De verkar vara helt galna, och jag älskar det.

Och apropå musik har kvällen ägnats åt att lyssna på pappas storband. Det är jävligt coolt, hur mycket man än inte vanligtvis lyssnar på blåsmusik, att se det koka ihop live. Deras repertoar hade utökats med två Beatles-låtar sedan jag hörde dem sist för något år sedan, vilket var väldigt trevligt. Pappa sjöng lite och tanterna kunde inte sitta stilla länge utan kastade sig upp och svängde sina lurviga. Det var jäkligt bra stämning och tydligen hördes musiken ända bort till tunnelbanan. Härligt härligt.

fredag 24 april 2009

miriam


Åh, syrris. Varför vill du inte modella oftare? I och för sig har hon varit väldigt bra på att ställa upp när jag verkligen behövt henne, som till sinnes-temat där hon fick käka citron och ligga med isbitar på huden. Allt utan att klaga speicellt mycket. Det var snällt. Ändå, jag vill fota henne oftare än jag får.

Jag har blivit väldigt inspirerad av flertalet fotobloggar jag läser till att fota mer i motljus. Jag finner det lite knepigt, särskilt som jag inte äger ett endaste motljusskydd. Ja, övning ger färdighet, så det är bara att ge sig ut igen. Och apropå ut är detta verkligen en ut-dag. Heja sommaren!

24april09

Bilddagboken har förbryllat mig ett tag nu. Mer precist är det min besöksstatistik på bilddagboken som känns smått i oordning. Enligt de själva har jag över 50 besök i veckan, trots att jag inte har lagt upp en enda bild sedan i november. Hur kommer det sig? Blogger är ju inte välsignade med en liknande funktion, så jag kan inte ta reda på om alla dessa människor fattat vinken och hittat hit, så det hela känns väldigt underligt. Vad gör de där, och hur fasiken hittar de fortfarande dit?

torsdag 23 april 2009

tillvaro mån-tors

Nu har jag visserligen kommit hem igen, men bilderna har legat ett tag. Internetuppkopplingen var det lite si och så med. Det är skönt att vara hemma, men samtidigt saknar jag barnen. Det kommer kännas tråkigt att inte höra Malte ropa "Nu kommer Teeess" när jag går nedför trappan på mornarna. De är så underbara!

Malte, yngst, och min gudson. Han är typ världens bästa tvååring. Han kan till och med ta på sig sina fingervantar själv!

Hjalmar och Ida. När jag skulle ta den här bilden stod de först stilla tills jag gjort i ordning kameran. När jag sa "okej, nu kan ni börja hoppa" (på studsmattan, of course) tittade de kort på varandra och började hoppa medan de unisont skrek "Kamelskit! Kamelskit! Kamelskit!" De har så mycket för sig. Och var får de allt ifrån?!

Superfina halsbandet jag fick av Ida och inte har tagit av mig since. Eller okej, jag sparar det från sängen och duschen.

Kvällsro, ja tack. Jag och Christina satt och pratade och skrattade om allt i timmar. Hon är en av de bästa vuxna jag känner och kommer nog bäst överens med. Man bör vara tålmodig för att ha tre småbarn, men hon är över det normala, typ superwoman. Jag blir trött efter fem minuter men hon bara fortsätter och fortsätter...

Min tillvaro på gästtoaletten. Poängen med bilden är att jag älskar de där ankorna. Vill ha. Pronto. De får ligga i en byrålåda några år tills det där första egna hemmet tittar förbi.

onsdag 22 april 2009

Jag älskar introt till Money - Pink Floyd.

tisdag 21 april 2009

pärlplatta och halsband

Det känns som om mitt liv hoppar omkring just nu, men bara just nu. Ena veckan hopplöst arbetslöst, nästa jobba och åka på minisemester för att slungas rakt tillbaka i arbetslösheten för att sedan åka ut till en förort på andra sidan hufvudstaden och vara assisterande förälder till tre underbara ungar i nästan en vecka. Ingenting är normalt längre! Jag undrar när jag någonsin kommer hitta en vardag som är hållbar, normal och långvarig... Hur som helst. Här sitter jag, med största ansvar att hämta och lämna ovan nämnda underverk (sju, fem och tre år gamla) på dagis och skola. Datorn är med, och som Simon sa, där datorn är bor man. En dator, en hårddisk och ett stycke kamera. Då känner jag mig rätt stationerad här. Och det finns väldigt gott te och lasagne med spenat i här. Det ironiska är att jag idag var tvungen att ta mig ända härifrån tillbaka till hemorten för att träffa min psykolog.

Mellanbarnet i den här familjen är så fint. I somras fick jag den här underbara pärlplattan som hen hade gjort till mig, och idag fick jag ett lika fint och specialdesignat pärlhalsband. Underbart! Jag älskar det där med barn. Inte att få saker, men kreativiteten, skapandet och den där grejen med att ge bort allt man gör till vuxna. Vem gjorde inte det liksom? Det är bara så kul nu när det är omvänt. Det trodde man inte själv då...

fredag 17 april 2009

17april09

Syrran klass ska ha en hederlig gammal loppmarknad i stan imorn. Jag gillar loppis. Det är kul om man är ett bra gäng att stå bakom borden och det är roligt att gå och leta och pilla på gamla grejer. Återanvändning och billigt. Full pott! Vi började gräva i kattvindarna för ett tag sedan, och en hel del gamla skatter kom upp till ytan. Gosedjur, böcker, kassettband, leksaker och en del kläder. Jag räddade över en del grejer in till mig också. Bland annat ett smyckeskrin, som jag antagligen fått av min morbror, i form av en flygel (tyvärr genomskinlig) som spelar en sån där gammal, gullig melodi. Sorglig och vacker samtidigt. Dock mycket bättre än det ingenting mina smycken förvaras i nuförtiden. Jag ville fota ungefär varannan grej som ploppade upp ur banankartonger och plastkassar, men kamerabatteriet ligger i sin lilla laddare och blinkar. Suck!

... och så en bild på finaste Daniel i sin nya frisyr. Helt drastiskt och underbart!

torsdag 16 april 2009

16april09

Har ägnat tid både idag och igår åt att tvätta alla miljarder fönster i den här kåken. Det är inte alls jobbigt att tvätta ett fönster, det går på två sekunder, men det är när man ska kånka runt en hink full av vatten och vända och vrida på alla fönster som det börjar bli jobbigt. Och tiden går... Jag får i alla fall lite extrapengar för besväret. Och huvudvärk och ett extremt sug efter sötsaker. Det märkte jag särskilt under förra veckans jobbexercis. Varje dag blev jag väldigt, väldigt sockerkrävande. Dock lyckades jag hålla ihop rätt bra då. Idag skyller jag det överdrivna intaget på att jag faktiskt joggat också. Ändå en intressant tanke, varför jag blir såhär så fort jag börjar jobba lite.

Jan Guillou är det senaste ljudboksfyndet. Har lyssnat igenom hela Madame Terror (vilken jag tror att du skulle uppfatta som väldigt underhållande, Tuss!) och har nu gått vidare till Tjuvarnas Marknad (kanske den också!). Båda är väldigt i min smak. För det första är det en hyfsat välkalibrerad vänsterpropaganda, vilket jag ju inte alls har något emot (tvärtom!), samtidigt som det känns sakligt och definitiv är välskrivet och spännande. However. Med en ny ljudbok i högsta hugg har jag till och med lyckats redigera lite bilder också. Syrran lär bli lycklig. vi hoppade nämligen lite hoppmatta med några vänner i måndags, och resultatet finns att beskåda nedan. Använde upplättningsblixt dagtid för kanske första gången någonsin, och jag tycker att det gick hyfsat.

Well, nu ska jag kolla in Daniels nya frissa och käka pankakor. Lovely!


tisdag 14 april 2009

bilddagbok - halland

Nästan hela dagen har gått åt till att redigera bilder från helgen. Jag gick loss med kameran som aldrig förr och knäppte några hundratal bilder. Var länge sedan det blev så mycket fotoglädje. Härligt. Jag saknar det. Utan den gråa vardagen (hur solig den stundtals än är nuförtiden) var allt nytt, spännande och intressant att dokumentera. På senare tid har jag insett hur kul jag faktiskt tycker det är att fånga sociala tillställningar, men känner mig smått osocial när jag smyger omkring och letar vinklar. Folk får stå ut, det är bara så. Om tio år kommer de tacka mig, kan jag ju hoppas i alla fall.

Hela helgen, vår lilla minisemester, var helt gudomlig. Som jag misstänkt blev det långa promenader på stranden, sällskapsspel och god mat i gott sällskap (om än inte alltid "mat utan ansikte"). Det jag inte visste var att gud skulle le sitt mest strålande leende och ge oss en liten försmak på sommarvärme. Årets första joggingrunda i kortärmat, frukost utomhus och barbent eftermiddag. Behöver jag säga mer? Gudomligt. När vi kom ner första dagen var det förvisso dimmigt och kyligt, men det glömdes snart bort. Sol sol sol!

I bakgrunden, hos den andra gruppen kor, längst till vänster såg vi en dygnsgammal kalv. Den måste varit så ung, då den knappt kunde stå och vinglade fram på långa ben. Hur gulligt som helst!











Hemkommen från Halland (precis lika underbart som jag väntat mig, och bättre) med tusen bilder i kameran. Redigerar som sjutton. Lyckades precis borsta tänderna utan några kväljningar för första gången på flera veckor. Har haft det på känn några dagar nu. Skönt. Då kan man sluta bäva för det, två gånger om dan. Promenix nu, laxlunch sen. Hejs.

onsdag 8 april 2009

biblioteket

Jag fick lust att dokumentera det tradiga i jobbet. Sagt och gjort släpade jag med kameran.

När vi börjar ser det ut såhär med massor av olika tidsskriftssamlare.

Sedan knegas det lite. Min kollega sorterar och jag går efter och fixar etiketter. Det blir mycket klippande.

Sedan fnissar vi lite över konstiga tidningar som man inte kunde tro fanns.

Och detta blir resultatet!

roadtrip

Imorgon i "svinottan" packar nästan hela familjen in sig i bilen för att fara till några vänners landställe i Halland. Syrran och Daniel har annat för sig, så det är princip jag, en massa medelålders typer och deras son som är något år yngre. Och katten den helsvarta katten Aramis. Ibland slår det mig hur otroligt tråkig jag måste verka för folk i min ålder. Jag vet ingen annan som frivilligt åker över halva landet och sätter sig i en sommarstuga med sina föräldrar och deras kompisar en långhelg. Jag ser fram emot det. Stället är helt fantastiskt vackert och det ska bli skönt att komma bort ett tag.

Så här såg det ut när vi var där i somras. Jag hoppas på lite bättre väder den här gången, men smhi har väl valt att vara generösa till helgen?


tisdag 7 april 2009

småsaker från på sistone:


Så här lika blir jag och min syster när våren kommer fram. Nästan likadana brillor, jackor och skor (som inte syns). Och så kjol förstås.

Kelso hoppade in i min garderob och la sig för att sova härom kvällen.

Har fullbordat första KBT-läxan och skaffat de böcker psykologen rekommenderade. Och jag har tydligen inte alls panikångest utan en tjusig förkortning, GAD, att lägga till mitt namn. Något jag aldrig hört talas om tidigare, men nu när jag fått det förklarat för mig passar mycket bättre in än panikångest.

Morfar hittade kameran hen använt för att ta diabilder (antar vi). Det sitter en gammal rulle i som jag får fota upp till helsponsrad framkallning. Helt i morfars stil sitter en lapp på ovansidan med texten
Kodak
Sv/V

22 din

5-8-88

vilken får mig att gissa att filmen som är i har suttit där i över tjugo år. Nice. Får se om det ens blir några bilder. Men det är en gammal och fin kamera som det ska bli spännande att utforska. Dock funderar jag på hur fasiken jag ska kunna fokusera manuellt när jag inte kan se genom objektivet.

daniel!


Det här är välkommenhemfrånFrankrikebaby!-bilden. Helt seriöst. Han är det vackraste och bästa som finns i hela världen och det var ett så otroligt fint ögonblick. Puss!

simon fyller 20 och tossan skaffar ett jobb.

Oj, det har verkligen gått i ett de senaste dagarna. Exempelvis kom jag ganska nyligen (har hunnit äta mellis, läsa bloggar och titta på en sitcom) hem från jobbet. Ja, jobbet. Jag är väldigt tillfälligt inte arbetslös. Det tar slut imorgon lika hastigt som det började igår. Jag är stationerad i källaren i ett bibliotek och ägnar mig åt att sortera tidningar i tidsskriftsamlare och skriva små skyltar till dem. Det tar mycket längre tid än man tror, och tack och lov är vi två. Antagligen hinner inte färdigt den här veckan, så kanske får jag några få jobbdagar till framöver. Det är annars ett väldigt bra arbetsterapi-jobb, eller hur jag ska säga. Det är väldigt simpla arbetsuppgifter, man har inte det enorma ansvaret av femton människoliv och arbetstiderna är 9.30-15.00 Piece of cake alltså förutom att jag hade glömt bort hur hungrig jag (som har problem med att äta frukost) blir framåt förmiddagen, och på eftermiddagen börjar det gnaga lite i bröstkorgen. Jo, nog bor det lite ångest där alltid. Dock känns det lite fint att vistas ute bland folk igen. Och idag bjöd min käre far mig på lunch också. Sushi är så gott, så gott!

I lördags fyllde Simon 20, vilket firades med pompa och ståt. Vi hade dock lite släkt över på en tidig middag, så jag fick käka dubbelt. Inga problem med det, mat är gott. Hur som helst var det väldigt mycket trevliga människor där som jag skulle vilja träffa oftare. Mikoto, Mars, Kassploj, Azu, Xziz, Tuss och Job. Och fler jag inte kommer ihåg. Sen började det frågas efter ZirCular som då befann sig på hemresa från Chamonix. Så alla var ju inte riktigt där ;)

Bilddagbok från kvällen i fråga, lördag 4 april:



lördag 4 april 2009

i'm dying of love, it's okay

Oj då. Porcupine Tree kommer tillbaka till Stockholm. Det är helt underbart. Jag är glad just nu! Spelar Deadwing på högsta volym och att hjärtat dunkar på spelar ingen roll. Yes yes yes!


Halvdåliga bilder från i somras, RuisRock08 i Åbo.